zondag 3 januari 2016

Een heleboel regen…

20160101_122554Regen, regen en nog eens regen. Al twee dagen regent het pijpenstelen. Het eerder zo’n mooie beeld op de skyline van Auckland is omgekeerd in een droevige en grijze vertoning.
Plannen die ik had om de "Te Henga Walkway" en "Mokoroa Stream Track" te lopen in het Muriwai gebied ten westen van Auckland vallen in het niet omdat het teveel regent en daardoor te gevaarlijk is om er te lopen i.v.m. kruisingen met riviertjes.
Ook andere wandelplannen vallen op dit moment in het niet vanwege het weer. Als het goed is wordt het van de week beter, maar de mooie eerste dagen lijken eeuwen ver weg en de wereld in een m(h)otel vol met spelende kinderen maken mijn wereld op dit moment erg klein.

Dan maar werken. Ik moest nog wat afronden dus dat heb ik gister maar gedaan. Ook ben ik maar wat wandelroutes voor gaan bereiden in Garmin Basecamp en misschien wil ik een paar dagen naar het Great Barrier Island om te trampen (zo noemen de kiwi's hiken). Het Great Barrier Island is het grootste eiland op het noordelijke deel van Nieuw Zeeland met mooie bossen en natuur. 60% van dit eiland is onder beheer van het DOC (soort van staatsbosbeheer) en is dus natuurgebied. Het eiland ligt op ongeveer 100km van Auckland en dat maakt een vliegreis eigenlijk een verplichting, waardoor ik ook weer twijfel want dat maakt het voor een paar dagen een vrij kostbaar tripje.

Ik had gehoopt meer met een vriendin af te kunnen spreken maar door een kleine frequentiestoring waardoor we allebei een andere verwachting hadden is dat er helaas nog niet van gekomen. Dat vind ik wel jammer want zei is toch wel een grote reden geweest waarom ik überhaubt naar Nieuw Zeeland ben afgereisd. En omdat het ook nog eens slecht weer is maakt het mij op dit moment eigenlijk niet vrolijker. Sorry voor het noemen an jou in mijn verhaal en ik hoop dat we toch nog wat tijd kunnen vrijmaken voor elkaar.

Vanmorgen dus maar afgereisd naar een shopping mall in Albany om wat eten te kopen in de supermarkt en om een outdoor zaak bezoeken omdat ik nog wat dingen nodig had. Ze hebben hier aardig grote, iets Amerikaans overkomende, Shopping malls en eigenlijk heel bijzonder om te zien hoe groot de supermarkten hier zijn. En dat op maar 4 miljoen inwoners.

Ik hoop volgende keer weer een wat positiever berichtje te kunnen plaatsen maar ja dit hoort ook bij het verhaal he. Het leven is niet altijd vol zon met een stralend blauwe lucht ;). En bovendien, ik ben hier ook heen afgereisd om mezelf keihard tegen te komen, om pijn te leiden dus komt allemaal goed.

Hei konā rā

Geen opmerkingen: