donderdag 7 januari 2016

Op de valreep Auckland.

Mensen die mij een beetje kennen weten dat als ik op reis ben niet echt een stadsbezoeker ben. Eigenlijk vind ik alle steden een beetje hetzelfde. Ja natuurlijk elke stad is uniek qua locatie en herkenningspunten maar uiteindelijk zijn ze allemaal hetzelfde.
Omdat Auckland mijn landingsplek is en ik er eigenlijk in de afgelopen 6 dagen dat ik er in de buurt was alleen maar geweest ben tijdens Oud en Nieuw, vond ik dat ik de laatste mooie en dag in de regio de stad toch moest bezichtigen.
Omdat mijn hotel op de Northshore ligt, had ik twee keuzes. Of met de auto de brug over en een betaalde parkeerplek vinden in de stad of met de auto naar Devonport (inmiddels zo’n beetje mijn favoriete wijk in Auckland) rijden en vanuit daar het pondje of the ferry pakken naar de stad.
Dit laatste is het geworden. De ferry is echt een fantastische manier om je naar de verschillende plekken in Auckland te laten vervoeren. De ferry die ik moest hebben gaat vanuit Devonport in 15 minuten naar Auckland downtown, kost 12NZD (wat overigens echt super goedkoop is in verhouding met de rest in Nieuw Zeeland) en gaat elke 30 minuten. Makkelijke keuze dus, en nog eens leuk ook want je kan tijdens de tocht genieten van het Auckland stadsaanzicht.
20160104_121555
Omdat ik niet zo van de toeristische dingen ben zoals bussen en rondleidingen, heb ik ervoor gekozen (misschien met een klein beetje inspiratie van de Lonely Planet) te beginnen vanuit Myers Park. Aan het begin van dit park heb je, als je een liefhebber bent, allemaal leuke boutiekjes.
Uiteindelijk ben ik via Queens street en Albert Park (wat overigens echt de moeite waard is om te bezoeken) bij de jachthaven uitgekomen. Hier heb ik een welverdient biertje gedronken.
20160104_15380120160104_15380820160104_153916
en als afsluiter heb ik, tegen beter weten in en op aanraden van anderen, 28 dollar betaald om met de lift me naar 220 meter te laten voeren in de SkyTower. Nogmaals ik ben hier dus niet zo van he maar het was een must-do volgens anderen dus heb ik het toch gedaan. Om eerlijk te zijn viel het mij dus super tegen. Ja je ziet de mooie skyline en omgeving van Auckland maar als je de tijd neemt om te wandelen en één van de vele vulkanen te bewandelen die Auckland rijk is, zie je minstens hetzelfde, zie je het zonder glas tussen jou en de omgeving, kost het minder (lees niets) en geeft het meer voldoening.
20160104_172245
Nadat ik de SkyTower aangedaan had vond ik het wel weer genoeg geweest en heb ik de pond terug naar Devonpoort genomen en dsar nog snel een hapje gegeten. Al met al toch een leuk besteedde 6 uur.
ps. Ik vind de mensen in Auckland ook niet zo heel aardig. De meeste mensen die werken in restaurants en winkels behandelen je als een moetertje. Ik ben nu wat noordelijker en hier zijn mensen toch veel opener en vriendelijker.
Groetjes Cor

Geen opmerkingen: