vrijdag 29 januari 2016

Tauranga and the tron!

Hallo hallo!

Pfoe ik kan het bijna niet meer bijhouden het schrijven van die blogs. Dit komt ook een beetje omdat ik voornamelijk slaap in B&B's en op de één of andere manier altijd met mijn gastheer (en dame) aan de praat raak. Zelfs andere gasten raken hier vervolgens bij betrokken met als gevolg, de dagen vliegen voorbij ;-).

De vorige keer was ik volgens mij gebleven bij mijn vertrek uit Whangamata. Dat is alweer bijna 1,5 week geleden. De tijd vliegt voorbij :).

Tauranga stond in eerste instantie niet in mijn routeboek maar op advies van één van mijn eerdere gastheren (Mike uit Auckland) heb ik Tauranga toegevoegd. Na een paar nachten viezigheid in Whangamata en een paar nachten achter elkaar op doorreis dacht ik dat het wel weer eens fijn was om een eigen ruimte te hebben dus dat heb ik geboekt via Airbnb bij Margo. En wat een fijne plek was dit om even bij te komen. Alles was super schoon en ruim. Margo had het huis een paar jaar geleden gekocht op een veiling en woonde er alleen met haar zoon maar die heb ik niet gezien.

In Tauranga draait het allemaal om de Bay of Plenty en Mount Maunganui. Helaas was het één dag slecht weer dus heb ik er maar één dag echt van kunnen genieten. Tauranga is echt een leuk stadje om te bezoeken. Zelf ben ik in Tauranga Mount Maunganui op gelopen. Het is een mooie wandeling van 1 a 1,5 uur die je brengt naar de top van deze inmiddels dode vulkaan en geeft een prachtig uitzicht over de Bay of Plenty en Tauranga.

clip_image001

clip_image002

clip_image003

Eigenlijk heb ik niet zo heel veel gedaan in Tauranga vanwege het weer. Ik heb mijn polyester outdoor hemden vervangen voor Merino wol. Dit stinkt niet zo na verloop van tijd en gaat beter om met mijn toch wel hoge zweet niveau. Ook heb ik hier een nieuwe gadget gekocht namelijk een Flow Meter die ik aan kan sluiten op mijn waterzak van camel bak. Ik ben hier al een paar keer zonder water komen te zitten omdat ik de zak van 2 liter niet kan zien. Dit apparaatje meet de inhoud en laat het aan mij zien. Erg handig dus :).

Na mijn verblijf van 3 nachten ben ik naar Hamilton ofwel "The Tron" afgereisd. Eigenlijk snap ik nog steeds niet waarom want gedurende mijn hele verblijf van 3 nachten heb ik constant iets gemist. Op de laatste dag zag ik in wat toen ik hier voorbij liep:

clip_image004

Het voelt dus een beetje aan als een verlaten zwembad. Ooit moet het een leuke stad zijn geweest maar ik miste de mensen die er wonen. Alles was namelijk uitgestorven. Waarom Nieuw Zeelanders het zo noemen ben ik overigens nog steeds niet achter.

Maar goed je moet het beste uithalen wat je kan dus dat heb ik ook proberen te doen. De eerste dag ben ik naar de Hamilton Gardens geweest. Eigenlijk is het een heel groot park wat opgedeeld is in verschillende tuinen met ieder een thema zoals Italiaanse renaissance, chinese en ook Maori tuinen. Eigenlijk best een leuk park om een middagje te bezoeken.

clip_image005

clip_image006

De volgende dag heb ik gebruikt om te shoppen. Ik moest een nieuwe portemonnee hebben want mijn oude viel uit elkaar van ellende. Dat was nog best een opgave maar na 5 lange uren ronddwalen heb ik er één gevonden. Nieuw Zeelandse mannen houden of niet van portemonnee's of ze hebben geen smaakt en het interesseerd ze niets. Waarschijnlijk het laatste want de kleding is ook niet echt mooi.

In de avond ben ik wat gaan eten bij een bier bar in de hoofdstraat van Hamilton waarop ik ineens door twee dames (Trudy en Karen) gevraagd werd om bij hun aan tafel te komen zitten. Ok dacht ik, gezellig! Uiteindelijk de hele avond met hun gelachen en ergens op een dansvloer belandt. Ook bleek Trudy een B&B te runnen in Queenstown en Karen twee restaurants in Queenstown te bezitten. Ik zie ze dus weer als ik over een maand ofzo in Queenstown ben :).

De volgende morgen was het tijd om weer te vertrekken. Op naar New Plymouth. Maar onderweg wilde ik nog stoppen om in Waitomo aan Blackwater Rafting deel te nemen. Hierover later meer :).

Groetjes Cor

Geen opmerkingen: