donderdag 7 januari 2016

Te wat? Te Henga!

Zo heet de wandelroute waar ik eerder over geschreven heb. De Te Henga (wat letterlijk “mzand” betekent) Walkway is een wandelroute die onderdeel is van de Hillary Track (vernoemnd naar Sir Hillary) en begint bij Bethels Beach in Bethel en loopt tot aan Constable Rd, Muriwai. De walkway, welke door de Department of Conservation is aangeduid als een makkelijke route, is ongeveer 10km lang (enkele reis) en voert langs een onwaarschijnlijk mooie kustlijn. Een prima start dus om mijn wandelavondturen te beginnen.Na 2,5 dagen regen was het eindelijk zo ver, het was droog. Onrustig als ik was geworden door de overvloed aan kinderen in het hotel en de toch wel beperkte leefwereld heb ik de wandelroute op mijn Garmin geplaatst en ben met de auto naar het begin van de wandelroute gelopen.
Eenmaal begonnen viel het toch wel wat zwaarder dan dat had verwacht. Ondanks mijn vele trainingskilometers in Nederland zijn heuvels en bergen toch even wat anders dan een park in Zoetermeer eo. De eerste kilometers waren dan ook behoorlijk pittig met een gemiddeld stijgingspercentage van 18%.
image
Gelukkig was het erg rustig op de route (waarschijnlijk door het weer van afgelopen dagen) en maakten de adembenemende uitzichten een hoop goed.
20160103_11583920160103_114839
Na een paar kilometer gelopen te hebben begon het alleen wel erg modderig te worden en op een gegeven moment was het zelfs zo modderig dat ik, omdat het te gevaarlijk werd, eerder terug heb moeten keren. (Ik stond op een gegeven moment letterlijk tot 10cm diep in de modder en op de smalle paden met diepe afgronden en alleen maar glijden hielpen zelfs mijn wandelstokken niet meer om balans te houden). Vlak voordat ik terugliep kwam ik een andere, Chinese, wandelaar tegen die, bleek achteraf, ook teruggekeerd was omdat het te gevaarlijk was.
20160103_12015020160103_114419
Het was wel jammer maar ik heb toch in totaal zo’n 10km kunnen lopen en hele mooie uitzichten en zwarte stranden mogen zien. Toch wel de moeite waard dus, maar mocht iemand dit verhaal lezen en tijdens een bezoek aan Nieuw Zeeland de wandelroute te doen, ga niet een dag nadat het zwaar geregend heeft want het is niet te doen en toch wel heel gevaarlijk.
Tot later!
Cor

Geen opmerkingen: